Χρυσά νομίσματα: 1° μέρος – Η εποχή του Κροίσου

25.03.2021

To Βασιλικό Νομισματοκοπείο έχει δει μείωση στα κέρδη προ φόρων κατά περίπου ένα εκατ. λίρες, παρά τις υψηλές τιμές των μετάλλων τα οποία έδωσαν μια ώθηση στα έσοδα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο ακριβά νομίσματα που πωλήθηκαν ποτέ:

"Σπάνια νομίσματα που κουβαλούν μια μοναδική ιστορία και έχουν τεράστια αγοραστική δύναμη."
Τα πιο ακριβά νομίσματα που πουλήθηκαν ποτέ

Flowing hair dollar


Τιμή πώλησης: 7,85 εκατ. δολάρια

Πρόκειται για το πρώτο νόμισμα που εκδόθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Σημειώνεται ότι κόπηκε το 1794 και το 1795, ενώ το μέγεθος και το βάρος του βασίστηκε στο ισπανικό δολάριο, το οποίο ήταν δημοφιλές στο εμπόριο σε όλη την Αμερική. Ένα από αυτά τα νομίσματα πωλήθηκε τον Μάιο του 2005 στην τιμή των 7,85 εκατ. δολαρίων.

Double eagle


Τιμή πώλησης: 7,59 εκατ. δολάρια

Κατασκευασμένο από 90pc χρυσό, o πρώτος «διπλός αετός» (Double eagle) κόπηκε το 1849, την περίοδο του California Gold Rush.

Rare Edward III


Τιμή πώλησης: 6,8 εκατ. δολάρια

Ένα σπάνιο μεσαιωνικά χρυσό νόμισμα που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1343 μέχρι τον Ιούλιο του 1344. 

1804 Silver Dollar


Τιμή πώλησης: 4,14 εκατ. δολάρια

Αυτό το δολάριο, από το οποίο είναι γνωστά μόνο 15 δείγματα, χωρίζεται σε κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα οκτώ, τα οποία και κόπηκαν το 1834, στη δεύτερη κατηγορία ανήκει μόνο ένα και στην τρίτη ανήκουν τα υπόλοιπα έξι, τα οποία κόπηκαν περίπου το 1858 με 1860.

Queen Elizabeth II

Τιμή πώλησης: Tέσσερα εκατ. δολάρια

Το μεγαλύτερο χρυσό κέρμα στον κόσμο (το οποίο ζυγίζει 100 κιλά) κόπηκε από το Βασιλικό Καναδικό Νομισματοκοπείο, με φύλλα σφενδάμου στη μία πλευρά και τη βασίλισσα Ελισάβετ Β από την άλλη. Κατάφερε να αποφέρει τέσσερα εκατ. δολάρια στον οίκο δημοπρασιών Dorotheum, στην Αυστρία, παρ’ ότι η αρχική του αξία ήταν ένα εκατ. δολάρια. 

1804 Class I Silver Dollar from Queller’s Collection


Τιμή πώλησης: 3,737,500 δολάρια

Το Silver Dollar της Queller’s Collection κόπηκε το 1834 και πωλήθηκε για παραπάνω από τρία εκατ. δολάρια.

1913 Liberty Head Nickel


Τιμή πώλησης: 3,7 εκατ. δολάρια

Το 1913 Liberty Head νικέλιο είναι ένα αμερικανικό νόμισμα των πέντε λεπτών που παρήχθη σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες, χωρίς την εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών Νομισματοκοπείο. Φημολογείται ότι εάν ένα τέτοιο νόμισμα βρεθεί σε άριστη κατάσταση, θα μπορούσε να αξίζει περισσότερο από 20 εκατ. δολάρια.

Brasher Doubloon EB on Breast


Τιμή πώλησης: 2,99 εκατ. δολάρια

Το 1787, ο χρυσοχόος και αργυροχόος Ephraim Brasher ζήτησε από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης να κοπούν νομίσματα χαλκού.

Saint-Gaudens Double Eagle


Τιμή πώλησης: 2,99 εκατ. δολάρια

Το Saint-Gaudens Double Eagle είναι ένα χρυσό νόμισμα 20 δολαρίων και το παρήγαγε το Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ από το 1907 έως το 1933. Το κέρμα έλαβε το όνομα του από το σχεδιαστή του, Augustus Saint-Gaudens, ο οποίος απαντά στην πρόσκληση του Προέδρου Θεόδωρος Ρούσβελτ να ομορφύνει αμερικανικό νόμισμα.

Brasher Doubloon EB on Wing


Τιμή πώλησης: 2,41 εκατ. δολάρια

Kόπηκε το 1787 και πωλήθηκε για 2,41 εκατ. δολάρια.

Πού ξέρετε, το επόμενο νόμισμα της λίστας μπορεί να βρίσκεται στα χέρια σας. Σας περιμένουμε στην GOLDFUTURE για να κάνουμε μαζί δωρεάν εκτίμηση και να σας προσφέρουμε την πραγματική του αξία. 


Πηγή Άρθρου: fortunegreece.com