Το Pink Star είναι το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου

19.03.2021

Το διαμάντι Pink Star έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος πολύτιμος λίθος του κόσμου, με την τιμή του να αγγίζει κάτι παραπάνω από 66 εκατ. ευρώ.

Το Pink Star των 59,60 καρατίων, που είναι το μεγαλύτερο, πεντακάθαρο ροζ διαμάντι σύμφωνα με το GIA, κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε το Oppenheimer, το μπλε διαμάντι που είχε πωληθεί προς 53 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία του οίκου Christie's στη Γενεύη τον περασμένο Μάιο. Ακόμη, είχε τη μεγαλύτερη τιμή εκκίνησης σε δημοπρασία της Ασίας.

Μετά την υποβολή των προσφορών από τρεις πελάτες, σύμφωνα με την Telegraph, ο Τσόου Τάι Φουκ, ο οποίος μιλούσε στο τηλέφωνο με τον σύμβολου του οίκου Sotheby στην Ασία, Κέβιν Τσινγκ, ήταν εκείνος που αγόρασε τελικά το διαμάντι.

Το ακατέργαστο Pink Star εξορύχτηκε από την De Beers στην Αφρική το 1999. Χρειάστηκαν δύο χρόνια σχολαστικής κοπής και λείανσης για να πάρει το σημερινό του οβάλ σχήμα.

"Η έκταση και το μέγεθος των 59,60 καρατίων του διαμαντιού, σε συνδυασμό με τον πλούτο του χρώματος, ξεπέρνά κάθε γνωστό ροζ διαμάντι της ιστορίας"
Το Pink Star είναι το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου -Πωλήθηκε για 66 εκατ. ευρώ

«Σε μια περίοδο ανευ προηγουμένου ζήτησης για τα καλύτερα χρωματιστά διαμάντια είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως η συγκεκριμένη πέτρα είναι και πάλι στην αγορά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπένετ πριν από τη δημοπρασία.

«Η έκταση και το μέγεθος των 59,60 καρατίων του διαμαντιού, σε συνδυασμό με τον πλούτο του χρώματος, ξεπέρνά κάθε γνωστό ροζ διαμάντι της ιστορίας», πρόσθεσε.

To Pink Star είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από όλα εκείνα τα “διαμάντια” που κυκλοφορούν στην αγορά πολύτιμων λίθων. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για δωρεάν εκτίμηση διαμαντιών, καθώς είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε την πραγματική τους αξία. Στην GOLDFUTURE μας νοιάζει η δική σας ευχαρίστηση πάνω από όλα. 


Πηγή Άρθρου: iefimerida.gr