Πώς να φροντίσετε τα ασημένια σας κοσμήματα

05.10.2021

Η σωστή συντήρηση των ασημένιων κοσμημάτων είναι απαραίτητη για να έχετε το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα και να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας όμορφα και λαμπερά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό για την σωστή συντήρηση κοσμημάτων, δίνοντας κάποιες συμβουλές για τη σωστή φροντίδα τους.

Συντήρηση Κοσμημάτων Tip #1 
Μη φοράτε κοσμήματα όταν κάνετε δουλειές Στην καθημερινότητά μας και πόσο μάλλον κάνοντας χειρωνακτικές εργασίες, μπορεί να έρθουμε σε επαφή με διάφορα χημικά από καθαριστικά, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει τη λάμψη των κοσμημάτων. Επίσης, φορώντας τα σε τέτοιου είδους δουλειές, είναι πιθανό να τα “τραυματίσουμε” και να δημιουργήσουμε σημάδια.

Συντήρηση Κοσμημάτων Tip #2 
Μη φοράτε κοσμήματα όταν αθλείστε. Ο ανθρώπινος ιδρώτας είναι όξινος και μπορεί να κάνει σημάδια στο κόσμημα, αλλά και δραστηριότητες όπως το κολύμπι σε πισίνα μπορεί να αλλοιώσουν και να αποχρωματίσουν τα μέταλλα του κοσμήματος λόγω του χλωριωμένου νερού.

Συντήρηση Κοσμημάτων Tip #3
Μη φοράτε κοσμήματα κατά την περιποίησή σας! Τα περισσότερα καλλυντικά, όπως οι κολώνιες, οι κρέμες σώματος, οι λακ κλπ περιέχουν συστατικά που μπορεί να επηρεάσουν και να βλάψουν τα κοσμήματά σας.

Συντήρηση Κοσμημάτων Tip #4 
Καθαρίστε τα κοσμήματα σας με φροντίδα. Για να διατηρήσετε την αρχική κατάσταση των κοσμημάτων σας θα πρέπει να τα περιποιηθείτε σε ένα εργαστήριο κοσμημάτων ή ακόμα και μόνοι σας στο σπίτι σας. Ένα ασημένιο κόσμημα μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση τρίβοντας σε αυτό απαλά λίγη οδοντόκρεμα με ένα μαλακό βουρτσάκι. Μετά την εφαρμογή ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό και σκουπίστε προσεκτικά με ένα πανάκι και όχι με χαρτί ή χαρτοπετσέτα, για να αποφύγετε τις γρατζουνιές. Επίσης, μπορείτε να διαλύσετε λίγο υγρό σαπούνι σε χλιαρό νερό και να βουτήξετε ένα μαλακό βουρτσάκι σε αυτό για να καθαρίσετε το κόσμημά σας.

Θα πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθόλη τη διαδικασία συντήρησης των κοσμημάτων σας, τόσο ως προς τον τρόπο αλλά και ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως κάποιο “χαλασμένο” κόσμημα δε θα ήταν σωστό να το καθαρίσετε μόνοι σας, αλλά να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Ακόμα, η σύντηρηση κοσμημάτων που είναι διακοσμημένα με ορυκτές πέτρες απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Είναι πολύ εύκολο να αλλοιωθούν ή ακόμα και να καταστραφούν οι πέτρες τους. Είναι καλό να ελέγχονται τα κοοσμήματά σας από κάποιον έμπειρο κοσμηματοπώλη σε εύλογο χρονικό διάστημα, για να έχετε μια πιο ειδική άποψη γι’αυτά.

Τέλος, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η αποθήκευση των κοσμημάτων σας. Η σωστή αποθήκευση είναι ένας τρόπος για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά ή γρατζουνιά αλλά και να τα κρατήσετε οργανωμένα.

Μην ξεχνάτε ότι κάθε ασημένιο κόσμημα μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση μετά από την περιποίηση που του αρμόζει.

Με φιλικους χαιρετισμούς,

η ομάδα της GOLDFUTURE